Gezichtsbruiners kopen! Handige tips en complete informatie

Wie verlangt naar een mooi gebruind gezicht in wintertijd kan veel plezier hebben van een gezichtsbruiner. In dit artikel lees je precies wat je over deze bruiners moet weten voordat je er één aanschaft.

Een gezichtsbruiner is een makkelijk verplaatsbare, klein uitgevoerde zonnehemel. Je kunt het apparaat eenvoudig plaatsen of bureau of tafel en (met veiligheidsbril) plaatsnemen om te werken aan een mooie tint.

In een gezichtsbruiner zijn verschillende lampen geplaatst. Met behulp van een filter wordt ervoor gezorgd dat het licht natuurlijk wordt verspreid. Zo krijgt je huid de kans egaal te bruinen. De lampen zenden uv-straling uit. Dit zorgt voor het bruinende effect. Deze straling heeft een negatieve invloed op je ogen. Daarom is het dragen van een brilletje een echte must. En ook comfortabel omdat het licht van de gezichtsbruiner erg scherp is.

Inhoudsopgave

Close to you

Om optimaal te bruinen moet je een kleine afstand tot de lampen bewaren. Tussen je gezicht en de gezichtsbruiner moet vanaf 10 cm tussenruimte worden bewaard. En dan is het bruinen geblazen. Om te voorkomen dat je de tijd vergeet, werken vrijwel alle bruiners met een tijdschakelaar. Zit je toegestane zonnetijd (die altijd in de handleiding vermeld staat) erop, dan gaan de lampen automatisch uit.

Soorten en prijzen

Gezichtsbruiners zijn betaalbaar. Je hebt al een exemplaar vanaf 70 euro. Er zit wel het nodige verschil tussen gezichtsbruiners. Zo zijn er ook bruiners die zijvleugels hebben. Zo komt licht niet alleen frontaal op het gezicht, maar ook vanaf de zijkanten voor een beter resultaat. Vanzelfsprekend zijn deze uitgebreide bruiners (met extra lampen) duurder dan de hun basic collega’s.

Gezichtsbruiners kopenKenmerken van gezichtsbruiners

Bruiners zijn er in verschillende soorten en maten. Welke functies vind je op een bruiner? In de eerste plaats zijn er de functies die je helpen om veilig te bruinen. Denk aan een timer, die de maximaal toegestane tijd om te zonnen aangeeft. En een automatische afslag, die ervoor zorgt dat de lampen uitgaan wanneer het zonnekuurtje af is. Niet onbelangrijk: niemand wil onbedoeld (bijvoorbeeld door in slaap te vallen) te lang aan het licht worden blootgesteld.

Er zijn ook praktische zaken om op te letten. Denk aan de snoerlengte van de gezichtsbruiner. Of het bereik van de lampen: hoe groter het aantal lampen, hoe breder het bereik van de bruining. Dit zogenaamde bruiningsveld wordt per gezichtsbruiner aangegeven. Let er dus op bij de aanschaf van het apparaat.

Voor wie in de winter ook graag een gezond kleurtje wil hebben zijn er verschillende mogelijkheden.

Op zoek naar lampen voor de gezichtsbruiners?

Allereerst is er de gezichtsbruinende crème. Door deze op uw gezicht aan te brengen, ziet u er gelijk beter uit. Er zijn verschillende merken met elk hun eigen prijs, maar let u er wel op dat u een goede crème gebruikt die de huid niet irriteert of uitdroogt. Als tweede kunt u onder een zonnebank gaan. Dit kan bij een zonnebankstudio of bij u thuis.

Er is een keuze tussen een zonnehemel, hierbij komt het UV licht alleen van boven, of een zonnebank waarbij het UV licht van boven en onder komt. Deze laatste is meestal wel duurder maar heeft als voordeel dat u zich niet na een bepaalde tijd moet omdraaien. Als laatste mogelijkheid om een mooie gezichtstint te krijgen zijn er de gezichtsbruiners.

De werking van een gezichtbruiner

Het ultraviolette of UV licht van de zon zorgt ervoor dat onze huid verkleurt. Door dit UV- licht wordt pigment aangemaakt door de huid zelf. Ditzelfde UV- licht komt ook af van de lampen die worden gebruikt in de gezichtsbruiner of zonnebank. De blootstelling aan het UV- licht kunt u zelf doseren door middel van een ingebouwde tijdklok.

Aandachtspunten bij het gebruik

Door een gezichtsbruiner te gebruiken kunt u ook verbranden! Het is daarom wel verstandig om de tijd dat u ervoor of eronder zit langzaam op te bouwen. Uw huid kan dan geleidelijk wennen aan het gebruik van het apparaat. Bepaal ook vooraf, voor een verantwoorde zonnekuur, uw huidtype.

Een lichte huid kan namelijk minder UV- licht aan dan een donkere huid. Houd er ook rekening mee dat UV- licht schadelijk is voor de ogen. Het is dan ook niet te adviseren om met onbeschermde ogen in de lampen van de gezichtsbruiner te kijken. Om de ogen te beschermen tegen het UV- licht, worden er meestal beschermbrilletjes meegeleverd met de gezichtsbruiner, gebruik deze dan ook!

De lampen van een gezichtbruiner

Het aantal lampen in een gezichtsbruiner kan verschillen. Het aantal heeft invloed op het zogenaamde bruiningsveld. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen met vier, maar ook met zes lampen in de handel te verkrijgen. Hoe meer lampen, hoe groter het bruiningsveld van de gezichtsbruiner.

Het is soms ook mogelijk dat er extra lampen aan de zijkanten zijn geplaatst. Hierdoor wordt het bruiningsoppervlak aanzienlijk vergroot. De zijkanten zijn meestal eenvoudig in te klappen zodat het apparaat minder ruimte in beslag neemt. De lampen hebben echter geen eeuwige levensduur en dienen daarom na verloop van tijd vervangen te worden.