Tips voor de Zonnebank

Wij voorzien u graag met handige tips, maak hieronder uw keuze zodat wij u kunnen voorzien van de beste tips:

Ben jij van plan om naar een zonnestudio te gaan voor een zonnebankkuurtje? Ga dan voor optimaal resultaat en maak gebruik van onderstaande tips. Vind je een zonnebank kopen te duur en heb je geen zin om naar een zonnestudio te gaan? Je hebt de mogelijkheid om een zonnebank te huren voor een zacht prijsje.

Inhoudsopgave

48-uurs regel

Als je onder de zonnebank bent geweest is het belangrijk om je huid de tijd te geven om te herstellen. Zorg er daarom altijd voor dat er minstens 48 uur zit tussen twee bezoekjes aan de zonnestudio.

Luister naar je lichaam

Lig je onder de zonnebank en voel je je huid prikken? Stop dan onmiddellijk. Vertrouw niet altijd op de timer, je voelt het beste aan je huid of je verstandig aan het zonnen bent. Als je na het zonnen last hebt van huidaandoeningen, zoals blaren, een huidallergie of ontstekingen, dan is het verstandig om een afspraak te maken met je huisarts.

Houd je huid in goede conditie

Als je onder de zonnebank gaat, is het belangrijk om je huid goed te blijven insmeren. De zonnebank kan je huid namelijk uitdrogen en kan ervoor zorgen dat het verouderproces versnelt. Kies daarom voor een crème die geschikt is voor een zonnebankbezoek. Deze crèmes bevatten bijvoorbeeld vitamine E, dit zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Daarnaast beschermen deze crèmes ook tegen UV en zorgen ze eventueel voor een extra bruiningseffect.

Drink voldoende

Zorg ervoor dat je vochtgehalte op peil blijft en drink voldoende water voor en na je zonnebankbezoek. De zonnebank droogt je huid namelijk uit, met voldoende vochttoevoer houd je je huid gezond.

Gebruik je medicijnen? Lees de bijsluiter

Er bestaan medicijnen die zorgen voor een overgevoeligheid voor Uv-straling. Als je medicijnen gebruikt, is het daarom aan te raden om de bijsluiter te lezen voordat je een zonnestudio bezoekt.

Voorkom oogaandoeningen

Bescherm je ogen tegen Uv-licht. Rechtstreekse blootstelling aan Uv-licht kan er namelijk voor zorgen dat je oogaandoeningen krijgt, zoals lasogen of staar. Gebruik een speciaal UV-brilletje onder de zonnebank, deze kun je in de meeste zonnestudio’s gratis gebruiken.

Verantwoord zonnen

Verantwoord zonnen gaat verder dan het uitvoeren van een huidanalyse. Zorg ervoor dat er minstens 48 uur zit tussen twee bezoekjes aan de zonnestudio en gebruik een speciale crème om je huid in goede conditie te houden. Luister daarnaast goed naar je huid. Lig je onder de zonnebank en begint je huid te prikken? Ga er dan onder weg en voorkom eventuele huidschade. Uw zonnestudio adviseert u graag verder.

Vitamine D

Vitamine D is zeer belangrijk voor onze gezondheid. Deze vitamine krijgen we o.a. door zonlicht. Aangezien Nederland geen jaarlijkse zongarantie kan bieden komen we vaak tekort aan vitamine D. Door een blue D-lite zonnebank te gebruiken wordt deze vitamine optimaal aangemaakt in ons lichaam. Dit heeft een positief effect op het tegengaan van vermoeidheid en het verhogen van het concentratievermogen.

Diverse zonnebanken

Bij een professionele zonnestudio heb je de keuze uit verschillende typen zonnebanken. Iedere zonnebanklijn heeft verschillende sterktes. Laat je vooraf dus goed adviseren door een van de medewerkers in de zonnestudio. Zo spelen het huidtype en seizoenen een belangrijk rol in de, voor jou, geschikte zonnebank. De kosten kunnen variëren per zonnebank. Vraag ernaar bij de zonnestudio in jouw buurt.

Huidanalyse

Ga je voor de eerste keer naar een zonnebank? Om huidschade te voorkomen voert bijna iedere professionele zonnestudio een gratis huidanalyse uit. Dit is gratis en neemt enkele minuten in beslag. Wanneer je met een gevoelige huid direct onder een superbruiner gaat, kun je er wel eens roder onder vandaan komen dan de bedoeling was. Vraag advies op maat bij je zonnestudio en bouw geleidelijk een mooie bruine kleur op.

Huidtypen

Ga je voor de eerste keer onder de zonnebank? Laat dan een medewerker van de zonnestudio jouw huidtype in kaart brengen. Zo weet je precies welke soort zonnebank geschikt is voor jouw huid en met welke frequentie je het gewenste resultaat bereikt.

Huidtype 1 Je hebt een zeer lichte huidskleur, vaak met sproeten. Je haarkleur is lichtblond tot rood en je ogen zijn blauw. Je verbrandt heel erg snel en wordt niet snel bruin.
Huidtype 2 Je hebt een lichte huid, soms met sproeten. Je haarkleur is blond tot bruin en je ogen zijn blauw, grijs of groen. Je verbrandt snel en wordt langzaam bruin.
Huidtype 3 Je hebt een lichte tot getinte huid. Je haarkleur is donkerblond tot bruin en je ogen zijn grijs of groen. Je verbrandt soms en wordt gemakkelijk bruin.
Huidtype 4 Je hebt een getinte tot olijfkleurige huid. Je haarkleur is donkerbruin en je ogen zijn donker. Je verbrandt nauwelijks en wordt snel en goed bruin.
Huidtype 5 Je hebt een gepigmenteerde huid (Aziatisch). Je haarkleur en je ogen zijn beide donker. Je verbrandt soms en wordt snel en goed bruin.
Huidtype 6 Je hebt een donkerbruine huid (Afrikaans). Je haarkleur is donkerbruin tot zwart en ook je ogen zijn donker. Je verbrandt vrijwel nooit en wordt zeer snel en goed bruin.

 

 

Aan de hand van jouw huidtype wordt de soort zonnebank bepaald en het aantal minuten dat je eronder kunt liggen berekend. Wanneer je met huidtype 1 direct onder een superbruiner gaat liggen, kom je er gegarandeerd rood onder vandaan. Voorkom huidschade en kies voor een verantwoord bezoek aan de zonnestudio.