U heeft al een Zonnebank

Een zonnebank is een item dat eens in de zoveel tijd erg populair wordt. Er is dan iemand die weer een nieuw model heeft uitgebracht of een bekende acteur is mooi bruin geworden. Dit zijn goede redenen om de zonnebank weer opnieuw onder de aandacht te brengen bij de media en dus ook bij de consumenten. Veel mensen hebben er ook al één, in het begin zal deze vaak gebruikt worden en na een tijdje neemt het af. Toch is het belangrijk dat deze mensen die er al één hebben, gebruik maken van de zonnebank tips om op de hoogte te worden gehouden van de mogelijkheden die er zijn.

In het kort: zonnebanken zorgen ervoor dat je onafhankelijk van de zon bruin kunt worden. Het is een mooi alternatief voor mensen die het druk hebben of voor degene die in de winter ook een mooi kleurtje willen.

Inhoudsopgave

Gebruik de zonnebank niet te vaak

Als u er één heeft, kunt u kijken naar de zonnebank tips die hieronder worden weergegeven. Als u deze goed doorneemt bent u op de hoogte van de tips die gegeven worden:

  • Als u het apparaat niet veel gebruikt moet u deze voordat u deze gaat gebruiken goed controleren;
  • Na gebruik is het belangrijk dat u hem goed schoon gaat maken, zeker als hij veel wordt gebruikt;
  • Als u gebruik maakt van zonnebrandcrème of olie is het zeker belangrijk dat de zonnebank schoon wordt gemaakt;
  • Laat de zonnebank eens in de zoveel tijd controleren door een vakman zodat u zeker weet dat hij veilig is in het gebruik.

Schoonhouden van de zonnebank

Het schoonhouden van het apparaat is erg belangrijk. Het zou kunnen dat u hem door anderen laat gebruiken, voor de hygiëne is het van belang dat hij dan tijdig en regelmatig schoon wordt gemaakt. Als u zichzelf aanwent om na het gebruik deze meteen schoon te maken dan hoeft u dit niet te zien als zonnebank tip, dit gebeurt dan al automatisch.

Zonnebrandcrème en zonnebrand olie

Als u gaat zonnen kunt u hiervoor zonnebrandcrème of olie gebruiken. Het is dan van belang dat u de zonnebank tips mee gaat nemen bij het smeren. U dient zichzelf namelijk goed in te smeren zodat u op alle plaatsen bruin gaat worden. Als u namelijk een stukje gaat vergeten kan het gebeuren dat deze plaats niet goed bruin gaat worden. U wilt natuurlijk het meest optimale resultaat en dat kunt u pas bereiken als u overal evenveel olie en crème heeft gesmeerd.

Voorbereiding

Gebruik een lotion voor onder de zonnebank. Dit zorgt voor het absorberen van meer UV-straling tijdens het zonnen, waardoor het effect van de zonnebank groter word. Smeer je lichaam een half uur van tevoren in zodat de lotion even in kan werken. Verdeel het gelijkmatig voor gelijk bruiningsresultaat over het gehele lichaam. zonnebank tips

Naast de lotion is het beter om niks anders op het lichaam te hebben zoals huidzalfjes of deodorant. De laag tussen het licht en je huid kan zorgen voor een ongelijk bruiningsresultaat.

Plannen

Begin voorzichtig. Zeker als je voor het eerst een zonnebank gebruikt of een witte huid hebt. Het is beter om te kort dan te lang onder de zonnebank te liggen.

De eerste sessie moet relatief kort zijn. De tijd hangt af van de sterkte van de zonnebank. Volg eventueel de instructies van de zonnebank. Je kunt de sterkte van de zonnebank ook inschatten door naar het aantal Watt te kijken. Op het begin kun je elke dag een sessie doen om de bruine kleur op te bouwen. Op het moment dat je de gewenste kleur bereikt hebt, is ongeveer twee keer in de week voldoende om deze kleur te behouden.

Gezondheid

Zonnen onder een zonnebank verhoogt de kans op vroegtijdige rimpels, verbranding, ouderdomsvlekken en huidkanker. Sommige medicijnen kunnen verkeerd reageren in combinatie met de zonnebank.