Huur een zonnebank

Verwen jezelf met de luxe van een heerlijk en ontspannen zonnig kleurtje. Heb je nog geen zonnebank en vind je het niks om speciaal naar een zonnestudio te gaan? Sloeg je ook steil achterover toen je de hoge aanschafprijs zag van een gloednieuwe zonnebank? En vind je een tweedehands zonnebank ook maar een smerig idee?

Dan is een zonnebank huren voor jouw de ideale oplossing.

In deze drukke tijden hebben we behoefte aan service aan huis op een tijdstip die je zelf bepaald. Steeds meer mensen maken gebruik van een zonnebank. Thuis in uw eigen omgeving lekker zonnen op tijden die je zelf bepaald geeft u wat meer speling in uw dagelijkse bezigheden. Gun jezelf de luxe van heerlijk ontspannen en een zonnig kleurtje.

U kunt uiteraard een zonnebank kopen, maar huren is wellicht ook een goede optie. Veel mensen hebben er inmiddels een in huis, maar voor wie de nodige investering te groot is of voor diegenen die er maar af en toe gebruik van willen maken, is er nog een mogelijkheid: huren. Voor relatief weinig geld kunt u op deze manier in uw eigen vertrouwde omgeving lekker bruin worden zonder dat de zon schijnt.

Inhoudsopgave

Keuze voor huren

Als u een zonnebank huurt dan zal deze niet alleen bij u thuis afgeleverd worden, maar het verhuurbedrijf zal hem ook meteen voor u installeren en u desgewenst van gebruiksinstructies voorzien. Wel dient u rekening te houden met het feit dat veel verhuurbedrijven maar in een beperkte straal rondom hun vestigingsadres willen bezorgen. Het is dus raadzaam om een verhuurbedrijf in uw omgeving te zoeken. Daarnaast geldt bijna in alle gevallen een minimale huurperiode, veelal van twee tot vier weken.

Aanbod en kosten van huren

Het aanbod aan zonnebanken waar u uit kunt kiezen is bij bijna alle verhuurders redelijk beperkt. Veel verhuurders hebben slechts één of enkele types in de verhuur en daarnaast een aantal types zonnehemels.

Beide kunnen desgewenst vaak wel met een extra gezichtsbruiner worden gehuurd. De prijzen en minimale huurperiode kunnen per verhuurder verschillen, maar gemiddeld genomen betaalt u voor de huur van een hemel met 12 UV-lampen inclusief een gezichtsbruiner, ongeveer 70 euro per twee weken.

Dit is overigens bij veel verhuurders de minimale huurperiode. Gaat uw voorkeur uit naar een zonnebank, dus een schelpmodel bestaande uit twee licht gebogen delen met in elk deel vaak 12 UV-lampen, dan bent u voor dezelfde huurperiode van twee weken ongeveer 100 euro kwijt. De prijs kan overigens van aanbieder tot aanbieder sterk verschillen, dus het is dan ook altijd raadzaam om eerst de diverse aanbieders in uw regio op prijs te vergelijken.

Aandacht voor veilig zonnen

Het bruinen onder een zonnebank is, mits u alle regels in acht neemt, veiliger voor uw huid dan het bruinen in de volle zon. Bovendien krijgt u bij veel verhuurders een op maat gesneden kuurschema, zodat u het op een veilige en gezonde manier kunt opbouwen. Uw huid krijgt op deze manier de kans om zelf weerstand op te bouwen.

Alle zonnebanken die verhuurd worden, worden periodiek gecontroleerd op veiligheid, hygiëne, en de kwaliteit van de lampen. Ook wat dat betreft kunt u dus met een gerust gevoel huren. In alle opzichten staat uw veiligheid en gezondheid voorop, en een groot voordeel hierbij is dat u er niets voor hoeft te doen. Lekker relaxen is alles wat van u wordt verwacht, en als u weer lekker bijgekleurd bent wordt de bank weer netjes bij u opgehaald. Geen rompslomp, geen ruimtegebrek, en toch regelmatig lekker onder de zonnebank; wie wil dat nou niet.

Binnenkort trouwen? Binnenkort op (winter)vakantie? Tijdelijk een zonnebank huren is een mooie uitkomst!

Hoeveel kost een zonnebank huren?

Dit verschilt per aanbieder. Iedereen is natuurlijk vrij om zijn eigen prijs te bepalen. Maar om je een idee te geven wat er gemiddeld gevraag wordt, moet je denken aan:

  • €60 per 2 weken
  • €70 per 3 weken
  • €80 per 4 weken

Ook moet je borg betalen van rond de €100. Met je verhuurder moet je afspreken of jij de zonnebank komt ophalen of dat de verhuurder dat doet. Houd er rekening mee dat als je een flink eind weg woont van de verhuurder, je hiervoor extra moet betalen.

Tips om te zonnebanken

Ook voor mensen die een zonnebank huren is het verstandig om de basis zonnebank tips in acht te nemen. Zonnebank kopen of huren, je moet altijd voorzichtig zijn als je gaat zonnen.