Zonnebanklampen kopen: waar moet je op letten?

In Nederland ben je er nooit zeker van dat de zomers warm en zonnig worden en om de zon in huis te halen en niet meer van het weer afhankelijk te hoeven zijn, kun je kiezen voor een zonnebank.

Zo kun je lekker zonnen wanneer jij daar zin in hebt en je krijgt er ook nog eens een bruin kleurtje van. Wanneer je een zonnebank gaat kopen is het belangrijk om iets over lampen ervan te weten, ook voor wanneer er één kapot is en je een nieuwe zoekt.

Lengte en wattage van Zonnebanklampen

Net zoals vele andere producten in verschillende soorten, maten en van diverse merken te verkrijgen zijn, zijn bruiningslampen voor onder de zonnebank dat ook. De lengte van de meest voorkomende en gebruikte bruiningslamp is 176,5 centimeter met een bijbehorend wattage van 100.

Daarnaast zijn bruiningslampen natuurlijk ook in veel meer andere maten te verkrijgen zoals 30 centimeter, 50 centimeter, 150 centimeter, 190 centimeter en 200 centimeter. Deze lampen zijn nog ook met verschillende vermogens te verkrijgen.

Mocht je zelf een nieuwe bruiningslamp nodig hebben voor onder de zonnebank, dan kun je het beste gewoon voor exact dezelfde lamp, dus dezelfde lengte en hetzelfde vermogen, kiezen want deze kan zonder technische problemen vervangen worden.

Je moet er wel op letten dat de bruiningstijden mede afhankelijk zijn van het type lamp en daarom anders kunnen zijn. Tevens kan ook de UV-klasse van het apparaat gewijzigd zijn.

Keuze voor snelbruinlampen

Naast de gewone bruiningslampen zijn er ook snelbruinlampen die ervoor zorgen dat je nog sneller een bruine kleur krijgt. De snelbruinlamp is een veel gevraagde en populaire lamp, zeker bij mensen die snel een bruin kleurtje willen. Veel mensen denken dat snelbruinlampen bij iedereen werken, maar dit is niet het geval.

Hoe snel je bruin wordt met snelbruinlampen, is ook afhankelijk van het huidtype je hebt. De één wordt nu eenmaal sneller bruin dan de ander. Heb jij een huidtype dat minder snel bruin wordt, dan is dit jammer genoeg niet te forceren door snelbruinlampen te plaatsen.

Wel is het zo dat de tijd die je er onder doorbrengt, verkort moet worden wanneer de zonnebank over dit soort lampen beschikt. Sommige mensen kiezen liever niet voor snelbruiningslampen omdat ze bang zijn dat het ongezond is of slecht voor je huid, maar dit is niet waar. Als je ook daadwerkelijk je bruiningstijd inkort is er niks aan de hand.

De aanschaf van Zonnebanklampen

Heb je thuis ook een zonnebank staan en heeft deze nieuwe lampen nodig, dan kun je onder andere op zoek naar nieuwe bruiningslampen op internet. Internet kent vele websites die allemaal iets te vertellen en/of aan te bieden hebben. Het maakt niet uit of je nu meer informatie wilt hebben over bruiningslampen of je wilt bruiningslampen kopen, internet helpt je hierbij.

Bruiningslampen zijn dus in veel verschillend lengtes en wattages te verkrijgen, dus laat je wel eerst informeren over welke lamp het beste bij jouw zonnebank past. Weet je welke bruiningslamp je precies nodig hebt, dan kun je kijken waar je de desbetreffende lamp kunt kopen. Tevens kun je de lamp bij verschillende winkels vergelijken op prijs, want er kunnen nogal prijsverschillen optreden.