Zonnehemel Kopen: Na deze tips weet je precies wat je wilt!

De zonnehemel is een praktische oplossing voor mensen die onvoldoende ruimte of budget hebben voor een zonnebank. Wat wil je weten over een zonnehemel?

We beginnen met het meest eenvoudige punt: hoe kun je een zonnehemel herkennen. Het is eenvoudig: de hemel is erop gericht je hele lichaam te laten bruinen, en doet dit 1 vlak van lampen. Je plaatst de zonnehemel eenvoudig boven je bed of bank.

De zonnehemel heeft alleen aan de bovenkant een lamp hangen. Als u aan twee kanten wilt bruinen is het belangrijk dat u op tijd gaat wisselen. U zou eerst op de rug kunnen gaan liggen en dan op de buik, op deze manier kunt u toch aan twee kanten bruin worden zonder dat het voor één kant van uw lichaam ineens teveel is. Het apparaat geeft aan wanneer u moet wisselen, dit kunt u namelijk vooraf instellen.

Er gaat een soort belletjes of alarm af wanneer de tijd om is en dan moet u gaan wisselen. Het kan zijn dat een zonnehemel beschikt over een aparte gezicht bruiner, maar dat is niet altijd het geval. Aandachtspunt bij een zonnehemel is het gewicht. Sommige modellen zijn licht uitgevoerd: dat maakt ze mobiel maar wellicht ook kwetsbaar. Hoe dan ook: een gewicht van rond de 30 kg is behapbaar. Zeker als je weet dat sommige hemels rond de 100kg wegen.

Inhoudsopgave

Waar kiest u voor?

Er zijn diverse redenen waarom u voor de zonnehemel kunt kiezen:

  • U heeft niet het budget voor een model met boven en onder lampen;
  • U heeft al een 1 persoons bed en u kunt deze ideaal hier voor gebruiken;
  • U vindt het niet erg om te hoeven draaien, dit kost 2 keer zoveel tijd maar dit is geen punt voor u.

De keuze die u gaat maken is persoonlijk en daarom moet u zelf gaan ervaren of het een goede keuze is voor u. U kunt kijken naar de verschillende modellen en de afmetingen, op deze manier komt u er zelf achter of het apparaat past in de kamer waar u hem graag wilt hebben. Denkt u ook aan de prijzen? Is het voor u betaalbaar en vindt u het echt de moeite waard? Bestel hem dan gerust. Vanaf het moment dat u de zonnehemel in huis heeft kunt u volop gaan genieten van het bruin worden en van de rust, want ontspannen doet u zeker!

Lampen in een zonnehemel

Een veelgestelde vraag bij de aanschaf van een bruiningsapparaat is: hoe lang gaan de lampen mee? Het antwoord op deze vraag hangt niet zozeer van de leeftijd van een lamp af, maar vooral van het gebruik.

De gemiddelde zonnebanklamp kent gemiddeld rondom de 500 branduren. Hoe lang u hier plezier van heeft, hangt sterke mate af van hoe vaak u de lampen aanzet en met hoeveel personen u gebruik maakt van het bruiningsapparaat.

Mocht een lamp kapot gaan of niet goed meer bruinen, dan valt de aanschafprijs van een nieuwe lamp mee. De prijzen blijven beperkt tot een paar tientjes. Niet in verhouding met de aanschafprijs van een zonnehemel dus.

Check voor je nieuwe lampen koopt altijd het wattage van de lampen die je nu gebruikt en met name ook de lengte. Verkeerde lampen kunnen je complete zonnehemel ontregelen. Probeer niet enkele euro’s te besparen met “stunt”lampen om daarna op problemen te stuiten.

Inklapbare zonnehemel

Er kan gekozen worden voor de inklapbare zonnehemel. Dit model kan geleverd worden met alleen boven lampen en is inklapbaar. Verder is het model veelal te vergelijken met de zonnehemel die ook op deze website wordt beschreven.

Waarom een inklapbaar model?

Als u een zonnehemel wilt hebben die u niet overal tegen wilt komen, dan kunt u kiezen voor de inklapbare zonnehemel. Deze kunt u namelijk inklappen en opbergen wanneer u hem niet gebruikt. Het kan zijn dat u graag bruin wilt worden maar dat uw partner het niet zo ziet zitten als u daar een hele kamer voor in beslag gaat nemen. Het kan ook zijn dat u te weinig plaats heeft voor een zonnehemel, dan is een inklapbaar model de ideale oplossing.

Voordelen van de inklapbare zonnehemel

De voordelen zijn als volgt:

  • De zonnehemel is eenvoudig mee te nemen;
  • Omdat de zonnehemel inklapbaar is kunt u hem eenvoudig opbergen en staat hij niet overal in de weg.

U kunt nu het apparaat bestellen als u hier belangstelling voor heeft. Het is wel van belang dat u kijkt naar de kosten, de afmetingen en de mogelijkheden. Denkt u er goed mee overweg te kunnen? Dan kunt u hem met een gerust hart kopen en dan gaat u er veel plezier mee beleven.

Aandachtspunten bij zonnen onder een zonnehemel

De zonnehemel zal een timer hebben, zodat u weet wanneer het tijd is om te gaan stoppen. Vertrouw hier niet blind op, want reacties van uw lichaam zoals een prikkende huid, moet u serieus nemen. Ook dan is het tijd om te stoppen ook al geeft de timer het nog niet aan.

Krijgt u na het zonnen toch last van blaren, ontstekingen of huidallergieën dan is het tijd om de dokter in te schakelen. Ook kunt u als u een bepaald soort medicijnen gebruikt overgevoeligheidsreacties krijgen. Lees daarom altijd vooraf de bijsluiter.

Make-up, parfum maar ook sieraden kunnen ook in combinatie met ultraviolet licht een bepaalde huidreactie geven. Dus verwijder deze voordat u gaat bruinen.

Advies bij gebruik

Een zonnehemel zorgt voor kunstmatig licht en de zon zorgt vanzelfsprekend voor echt zonlicht. Ondanks dat het een andere soort straling is, maakt dit voor de huid weinig uit. Als u de duur en de intensiteit van het gebruik geleidelijk opbouwt en hierbij rekening houdt met uw persoonlijke huidkenmerken, dan is er geen kans op verbranding.

De huid moet natuurlijk ook weer de kans krijgen om zich te herstellen. Laat minimaal 2 dagen tussenruimte tussen behandelingen. Als u van plan bent naar een studio te gaan, dan kunnen ze u hier ongetwijfeld meer over vertellen.

U kunt een speciaal UV-brilletje kopen. Dat is om uw ogen te beschermen tegen schadelijk UV-licht en om te voorkomen dat u onverhoopt last zou krijgen van oogaandoeningen. Er zijn 4 soorten zonnebanken, namelijk de hemel, de opvouwbare of verrijdbare hemel, de zonnebank, en het half-body solarium.

Naast een mooi kleurtje is de warmte ook ontspannend voor uw spieren en stimuleert uw bloedsomloop. Ook wordt de aanmaak van vitamine D bevorderd, voor sterkere botten en tanden. Ook zorgt het voor een betere weerstand en bevordert het de werking van de spieren. Soms kan het ook een positieve invloed hebben op huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.